Sulzer tekee merkittävän investoinnin Tamturbo Oyj:hin

02.06.2020 18:45

Sulzer on tehnyt investoinnin, jolla se hankkii 25% Tamturbo Oyj:stä.  Vuonna 2010 perustettu Tamturbo on teknologiayhtiö, joka kehittää ja valmistaa öljyttömiä paineilmakompressoreita teollisuuteen. Tamturbon Touch-Free™-kompressori-teknologia mahdollistaa puhtaan, energiataloudellisen ja lähes huoltovapaan paineilman tuotannon.

Menestyksekäs yhteistyö Sulzerin ja Tamturbon välillä alkoi 2018 myynti- ja toimitussopimuksella.  Tamturbon öljyttömät teolliset paineilmakompressorit sopivat hyvin Sulzerin matalapainealueen kompressoritarjontaan mm. sellu- ja paperi-, elintarvike-, metalli-, kaivos-, ja kemianteollisuudessa. Sulzerin vahva brändi teollisuudessa, kokemus samankaltaisten kompressorituotteiden valmistuksesta sekä maailmanlaajuinen myynti-, huolto- ja toimittajaverkosto tulevat vahvistamaan Tamturbon asemaa entisestään.

Tamturbo myi ensimmäiset paineilmakompressorinsa 2017. Yhtiön myynti kasvoi voimakkaasti vuonna 2019, jolloin se sai asiakkaikseen useita maailman suurimpia yrityksiä elintarvike-, juoma-, paperi-, ja elektroniikkateollisuudessa ja solmi merkittäviä kontakteja suuriin kuluttajabrändeihin.

Frédéric Lalanne, Sulzerin pumppudivisioonan johtaja: “Elinkaarikustannukset minimoivalla teknologiallaan Tamturbo täydentää nykyistä teollisten paineilmakompressoreiden valikoimaamme. Yhdistämällä voimamme pystymme palvelemaan voimakkaasti kasvavaa teollisen automaation markkinaa ja vastaamaan sen lisääntyvään paineilman tarpeeseen. Tamturbo on tehnyt erinomaista työtä perustamisestaan lähtien ja olemme hyvin iloisia siitä, että voimme tiivistää yhteistyötämme ja tukea heidän kasvuaan”.

“Olemme innoissamme, että saamme Sulzerin kaltaisen suuren ja maineikkaan kumppanin tukemaan matkaamme. Sulzerilla on ollut johtava asema suurnopeusturbokompressorien matalapainemarkkinoilla viimeisten 20 vuoden ajan. Nyt yhdistämme voimamme ja suuntaamme Tamturbon korkeamman painealueen kompressoreilla merkittävästi suuremmalle markkinalle.” – Tamturbon toimitusjohtaja Timo Pulkki sanoo.

Lisätietoja:

Timo Pulkki, toimitusjohtaja, Tamturbo Oyj, puh. +358 50 527 6670, timo.pulkki@tamturbo.com

Tamturbo on suomalainen teollinen cleantech-alan kasvuyhtiö, joka mahdollistaa puhtaamman ja energiatehokkaamman teollisuustuotannon uuden sukupolven Touch-Free™ -kompressoriteknologialla ja asiakkaille lisäarvoa tuottavilla palvelumalleilla. Paineilmakompressoreita kehittävän ja valmistavan Tamturbon ympäristöystävällinen kompressoriratkaisu on täysin öljytön, energiatehokas, pitkäikäinen sekä asiakkaalle elinkaarikustannuksiltaan perinteistä teknologiaa huomattavasti edullisempi vaihtoehto. Ratkaisu on mahdollista ottaa käyttöön Air-as-a-Service -palveluna, jolloin asiakas maksaa vain käyttämästään paineilmasta. Tamturbo toimii nopeasti kasvavilla markkinoilla ja sen kasvua tukevat globaalit megatrendit. Yhtiön tavoitteena on jatkaa voimakasta kasvua keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä. www.tamturbo.com

 Sulzer on maailman johtavia nestetekniikan osaajia. Erikoisalaamme ovat kaikenlaisten nesteiden pumppaus, sekoitus, erottelu ja annostelu. Asiakkaamme hyötyvät sitomuksestamme innovaatioon, suorituskykyyn ja laatuun sekä 180 maailmanluokan tuotantolaitoksen ja huoltokeskuksen globaalista verkostostamme. Sulzer perustettiin Sveitsin Winterthurissa vuonna 1834. Vuonna 2019 työllistimme 16 500 henkilöä ja liikevaihtomme oli CHF 3,7 miljardia. Osakkeillamme käydään kauppaa Sveitsin pörssissä (SIX: SUN). www.sulzer.com